Fuji Acros i Caffenol-C-M (umodifisert) i 12min ved 20C.
Om du ønsker noe større kontrast kan du øke til 14 eller 15 minutter uten fare. Acros er som TMX, den tåler å bli pushet, men tåler også pull etter eller to stopp.
Oppskrift: "Caffenol.blogspot.com - recipies"
1. Vannfri natrium/sodiumkarbonat (i mitt tilfelle Stabil Krystal Soda). 54g/l
2. Askorbinsyre (i mitt tilfelle Santa Maria Askorbinsyre) 16g/l
3. Pulverkaffe (Luxuskaffe, rik på robusta) 40g/l
1 og 2 blandes sammen først, når alt er klarnet legger man til kaffen. Det er viktig at man ikke straks kaster blandingen i tanken. Ingrediensene må gjennomgå en kort kjemisk reaksjon før man begynner å fremkalle. Dessuten må temperaturen ned i 20C, det tar litt tid. Bruk evt vannbad for å få ned temperaturen.
For en 120 film trengs 530ml ferdig blanding, for en 135 film 350ml.
Agiterer første minutt, så tre vendinger pr minutt. Stoppes med vannskylling i 1min, fiksering skjer som normalt.
Tips ved skanning av negativ. Få med så mye informasjon som mulig, om resultatet blir noe flatt og med lite kontrast så er det helt OK. Kontrast etc gjør du noe med i etterbehandling, hvor du har mye større kontroll.
Tatt med Kowa Super 66 / 85mm
Begge tatt med Flexaret Va