Nikkor 200/2,0 och Noblex 6/150 stulna

Discussion in 'Scandinavia' started by Jesper, May 7, 2013.

 1. Jesper

  Jesper Subscriber

  Messages:
  788
  Joined:
  Mar 29, 2009
  Location:
  Sweden
  Shooter:
  Multi Format
  Detta hör egentligen hemma i tråden om Stolen equipment, men den ser huvudsakligen ut att handla om vad som händer på andra sidan Atlanten medan detta gäller Skandinanien.
  I fredags (3:e Maj) hade vi inbrott hemma och i samband med detta försvann en del fotoprylar. Lyckligtvis var det inte några ess som bröt sig in. Förmodligen var det samma två som gjorde det 15:e Mars och åkte fast. De båda har vad jag förstod från rättegången varit flitiga gäster i rätten sedan 1995 för att finansiera sitt missbruk och har stått för en lång rad med stölder och inbrott. Som regel har de sluppit fängelse och fått skyddstillsyn istället vilket de också fick denna gången (jag har naturligtvis synpunkter på detta, men har inte för avsikt att debattera rättsystemet här). I vilket fall som helst så gick de efter sådant som såg stort eller modernt ut vilket gjorde att jag fick behålla alla Leica, Hasselblad och storformatsprylar (de stal en Nikkor-H 300/4,5 och lämnade ett Leica 35/1,4ASPH !).
  Det som dock försvann var ett Nikkor 200/2,0 Ais if-ED och en Noblex Pro 6/150U. Båda plockades ut ur sina väskor så om någon ser ett väsklöst ex av någon av dessa skulle jag vara tacksam för tips. Vidare försvann ett Nikkor 85/1,4 där jag en gång har tappat objektivet så motljusskyddet har fått en buckla vilket jag rätade ut med en kombinationstång. De övriga sakerna som jag vet nu är ett 300/4,5 och en F4E men de är lite svårare att spåra.
  Jag försöker leta gamla kvitton för att hitta serienummer.

  Jesper