Fotografi

Discussion in 'Scandinavia' started by Removed Account2, Sep 23, 2010.

 1. Removed Account2

  Removed Account2 Inactive

  Messages:
  758
  Joined:
  May 24, 2010
  Location:
  norway - on
  Shooter:
  Multi Format
  Norsk fototidskrift, fra 1960-tallet og fremover....

  Jeg har samlet i årganger fra slutten av 1960-tallet, litt sporadisk og fra 1971 systematisk fram til midten av 1980-tallet, så vidt jeg husker.

  Nå er tiden kommet til å rydde og spørsmålet er om noen er interessert.
  Det er noen hyllemeter historie dette her, med bilder, kameratester, teori og praksis - og en haug unge mennesker, som etter hvert har blitt svært gamle!

  Jeg aner ikke hva noe slikt er verdt, eller OM det er verdt noe, men hører gjerne fra dere! :smile:
   
 2. hovmod

  hovmod Member

  Messages:
  24
  Joined:
  Apr 20, 2010
  Shooter:
  Multi Format
  Hm. Det hadde vært kult - men jeg har jo selvsagt egentlig ikke plass. Hvor mye er det snakk om?
  Det er for trist å hive sånt, da.

  Og á propos hiving: jeg var innom renholdsverket og leverte noen kanner med brukt Rodinal her om dagen, og ble stående og snakke med han kompisen en stund. Etter hvert som han fant ut hvor entusiastisk jeg var sa han at nå var det best vi sluttet å snakke, for jeg ville begynne å grine hvis jeg visste hvor mye fotoutstyr det kastes, og som de bare destruerer. :surprised:
   
 3. OP
  OP
  Removed Account2

  Removed Account2 Inactive

  Messages:
  758
  Joined:
  May 24, 2010
  Location:
  norway - on
  Shooter:
  Multi Format
  Det er snakk om en hyllemeter eller muligens 1,5. Masse interessant inni de bladeene. Om du lurer på et kultkamera, feks Ricoh Singlex TLS 401

  http://www.camerapedia.org/wiki/Ricoh_TLS_401

  så kan du slå opp i Fotografi og lese testen og mottakelsen den gang det var nytt! (jeg har et og har brukt det i 2010 [eller var det 2009?])

  Renholdsverket: Her bør alle ta kontakt med lokalt mottakspunkt og få dem til å soirtere ut det de kommer over, det skal nå etableres gjenbrukssentraler i alle kommuner, og akkrat gammelt fotoutstyr er veldig godt egnet tiol akkurat gjenbruk. Det er ingen risiko med utdatert elektrisk utstyr heller som med alle de hundretusen PC'er som kastets hvert år. Så ta en tur på søppelmottaket og fiunn ut hvor en offisiell henvendelse skal rettes!