Film til bryllupsbilder

Discussion in 'Scandinavia' started by Halvis, Jan 9, 2008.

 1. Halvis

  Halvis Member

  Messages:
  78
  Joined:
  Oct 27, 2007
  Location:
  Oslo, Norway
  Shooter:
  35mm RF
  Jeg har blitt bedt om å fotografere et bryllup, og jeg skal fotografere halvparten med farger. Jeg regner med at kjolen er hvit, og at det er en sort smoking/dress inne i bildet, så høy kontrast er nok ikke det jeg bør gå for. Noen som har noen forslag? Jeg trenger både 4x5" og 120.

  Spesielt er jeg nysjerrig på Fujicolor Pro 160S. Hvordan er denne i forhold til, si, Reala? Og ikke minst, i forhold til Kodak Portra NC?

  Er det mulig å få tak i noen andre negativ fargefilmer i 4x5" enn disse (og Portra VC, da)?
   
  Last edited by a moderator: Jan 9, 2008
 2. morkolv

  morkolv Member

  Messages:
  204
  Joined:
  Feb 4, 2005
  Location:
  Norway
  Shooter:
  Multi Format
  Jeg har noe Fuji NPS og NPL i både ark og i quickload, utgått på dato men lagret i fryser. Den burde være ok, og siden dette er bryllup så MÅ du teste (og teste) ALT i GOD tid i forveien. Ta kontakt om du vil prøve :smile:

  Mvh
  Morten
   
 3. Johs

  Johs Member

  Messages:
  156
  Joined:
  Oct 8, 2007
  Location:
  Larvik, Norw
  Shooter:
  Large Format
  Min C330F med 135mm ligger i Larvik. Skal du bruke den? Hva med blits?
  Johs
   
 4. OP
  OP
  Halvis

  Halvis Member

  Messages:
  78
  Joined:
  Oct 27, 2007
  Location:
  Oslo, Norway
  Shooter:
  35mm RF
  Siden brudeparet er gode venner av meg, har jeg heldigvis god kontakt med dem, og kan derfor planlegge mer enn om det hadde vært noen andre, og jeg har også mye bedre tid. Jeg har foreslått brudeportrettene til en annen dag enn vielsen (vet ikke hvor vanlig det er i Norge nå til dags), og det var her jeg tenkte at jeg skulle bruke storformat og mellomformat. Under vielse og mottagelse blir det nok mellomformat sort/hvitt og (fy meg) digitalt med EOS 5D.

  Morten: Tusen takk for tilbudet, men jeg bør nok gå for noe som er noenlunde lett tilgjengelig i fremtiden, om dette er noe jeg skulle finne på å fortsette med.

  Johannes: Det blir nok SQ-A med 150mm til portrettene, så kjenner jeg alt godt, og kan skifte film veldig raskt. Selv om C330F er et veldig fristende tilbud! Og jeg bruker ikke blitz. Portrettene hadde jeg tenkt utendørs, og 5D'en takler ganske lite lys med 1.8-optikk. Vi får se hva jeg går for til innendørs mellomformat. 800 ISO, kanskje? Eller presse 400 en stopp? Mye bevegelse blir det i alle fall! Kanksje jeg tar med blitzen min med softboks og kjører den konstant på 1/32. :wink:

  Hups. Ser at det bare er fargefilm tilgjenelig i 120/800 ISO nå. Hvor har det blitt av 800 og 1600 ISO sort/hvitt, da? Hmm. Noen som har noen erfaring med hvordan fomapan 400 blir seende ut om man pusher den litt?