Momsspørsmål til finske medlemmer

Discussion in 'Scandinavia' started by OddE, Nov 16, 2011.

 1. OddE

  OddE Member

  Messages:
  34
  Joined:
  Apr 26, 2011
  Location:
  Aalesund, No
  Shooter:
  35mm
  Hei,

  (Satser på at norsk ligner nok på svensk til at finske medlemmer forstår meg. :smile:)

  Jeg skal til Finland om et par uker, og lurte på de finske momsreglene ved kjøp fra utlandet.

  Jeg mener å huske at man innen EU ikke krever inn moms på forsendelser fra andre EU-land (Om pliktig moms er betalt i avsenderlandet.)

  Stemmer dette? Konkret tenker jeg på å kjøpe meg et brukt objektiv fra en forhandler i Storbritannia; kan jeg få sendt dette til Finland uten moms ved innførsel?

  Videre - i Storbritannia er det ikke moms på bruktsalg; vil varen fortsatt være momsfri ved innførsel til Finland, eller vil man da få lagt finsk moms på toppen, siden det vitterlig ikke er betalt moms i UK?

  Takknemlig for alle tips og erfaringer. Det ville være kjærkomment å spare oppunder €200 i moms nå like før jul... :smile:

  Er det ellers forresten noen interessante bruktbutikker (Først og fremst Nikon manuellfokus og Leica M som er av interesse) i Helsinki og/eller Vaasa? Takk!
   
 2. Jerevan

  Jerevan Subscriber

  Messages:
  2,096
  Joined:
  Nov 19, 2004
  Location:
  Sweden/Germany
  Shooter:
  35mm
  Nu är jag väldigt o-finsk, men så vitt jag vet så ska VAT (moms) ingå i priset och bara kunna dras av om du innehar en firma där du kan dra av momsen.

  Ett paket skickat mellan länderna momsbeläggs inte "extra" utöver den VAT/MVA/moms som redan är lagd på varan.
   
 3. OP
  OP
  OddE

  OddE Member

  Messages:
  34
  Joined:
  Apr 26, 2011
  Location:
  Aalesund, No
  Shooter:
  35mm
  Jerevan - Tack. Jeg oppdaget ved et tilfelle for litt siden at reglene i Storbritannia er slik at brukte produkter ikke ilegges moms ved videresalg, selv om det er et firma som selger det. Om myndigheter i andre EU-land da ikke har myndighet til å innkreve moms, burde jo dette gå veldig fint. :smile: (Både Red Dot Cameras og Aperture, for å nevne to, skriver eksplisitt på nettsidene sine at det ikke innkreves moms på brukte produkter.)